söndag 24 februari 2013

Porr för litteraturnörden


Idag är jag inte nöjd med min bokhylla och vill spara ihop pengar för att köpa en ny. Den ser ut så här. Förutom skönlitteratur och lånad litteratur till mastersuppsatsen finns här: nationalencyklopedin, alla Selma Lagerlöfs romaner i skinn, läkarboken, fysik-kemi-biologibok för högstadiet, Nordstedts engelska ordbok, DVD-filmer och PC-spel. Det är helt enkelt en väldigt salig blandning. På en av hyllorna ser ni min morfars gamla skrivmaskin. På den skrev han flera rapporter och hans lokalhistoria. Hans verk finns samlade på Kungliga Biblioteket om någon är intresserad.



Romanerna har jag vanligtvis köpt för att jag har läst de under kandidatprogrammet, till exempel Kafka, Martinson, Söderberg, Wolf med flera.  De senaste tre åren har jag, tragiskt nog, inte hunnit läsa romaner utöver de som står på kurslitteraturlistan. Det kunde vara 2-3 romaner i veckan som vi läste. Andra romaner har jag fått från mormor och morfar, köpt på loppis, ärvt eller fått i present.


Efter att ha tittat på den här sidan, 19 Hardcore Images Of Bookshelf Porn blev jag ännu mera sugen på att köpa en ny bokhylla. De flesta skulle jag kunna tänka mig men de som jag fastnade mest för var dessa hyllor:

Tänk er att ha en stor lägenhet och bara fylla en hel vägg med flera hyllor...

And this one.
Eller att bo i villa och renovera min trappa till en bokhylla...

The Hanging Bookshelf
Det här var så otroligt smart, skulla hänga upp alla de böckerna som jag inte läst ännu.

The Loft Shelf
Vill bo här. Men skulle byta ut skrivborden till en rund soffa och massa kuddar.

The Falling Books Bookshelf
Jättehäftig! Men skulle nog inte våga ha detta själv...

Min dröm efter ett stort bibliotek har nog funnits sedan jag såg Skönheten och Odjuret, minns ni det stora biblioteket som han bara ger henne hur lätt som helst? 

Här finns klippet för er som inte kom ihåg det. Många 90-talister som såg filmen förälskade sig nog i odjuret efter att han uppvaktat henne.



Fast ni som känner mig vet att jag inte förälskade mig i odjuret utan i Gaston, fråga mig inte varför den unga Martina föll så hårt för denna egenkära karl...